SSC CHSL Questions Asked on 7th Jan 2017

2
17611
SSC CHSL Questions Asked on 7th Jan 2017 with Answers

SSC CHSL Questions Asked on 7th Jan 2017.

SSC CHSL Exam is going on. Here we are providing you with all the questions asked in the Exam. Bookmark this page for all the Questions asked in SSC CHSL Exam.

CLICK HERE TO VIEW MOST IMPORTANT GENERAL AWARENESS UPDATES 

SSC CHSL Questions Asked on 7th Jan 2017.

Important Update: Some of these questions have come directly from our SSC CHSL Preparation Best Book.

A comprehensive book specially developed for the candidates of SSC CHSL Exam

  • Includes Study Material.
  • Previous Years Papers (Solved)
  • Mock Tests (Solved).
  • 2 Free Online Tests.
  • Detailed Explanatory Answers.

Click here to buy this Book for  Rs. 249/- ONLY 

Copies available till stocks last. Don’t delay else your competitors will buy before you.

Before going to the Questions asked in SSC CHSL Exam, Check the Detailed SSC CHSL Exam Analysis Here


DOWNLOAD HERE THE PDF ON QUESTIONS ASKED IN SSC CHSL 

CLICK HERE FOR DETAILED ANALYSIS OF TODAY’S SSC CHSL EXAM

CLICK HERE TO VIEW THE QUESTIONS ASKED ON JANUARY 18th

CLICK HERE TO VIEW THE QUESTIONS ASKED ON JANUARY 17th

CLICK HERE TO VIEW THE QUESTIONS ASKED ON JANUARY 16th

CLICK HERE TO VIEW THE QUESTIONS ASKED ON JANUARY 15th

CLICK HERE TO VIEW THE QUESTIONS ASKED ON JANUARY 14th

CLICK HERE TO VIEW THE QUESTIONS ASKED ON JANUARY 13th

CLICK HERE TO VIEW THE QUESTIONS ASKED ON JANUARY 12th

CLICK HERE TO VIEW THE QUESTIONS ASKED ON JANUARY 11th

CLICK HERE TO VIEW THE QUESTIONS ASKED ON JANUARY 10th

CLICK HERE TO VIEW THE QUESTIONS ASKED ON JANUARY 9th

CLICK HERE TO VIEW THE QUESTIONS ASKED ON JANUARY 8th

CLICK HERE TO VIEW THE QUESTIONS ASKED ON JANUARY 7th

CLICK HERE TO CHECK THE EXPECTED CUTOFF OF SSC CHSL EXAM

 

Mode of Exam Online
Number of Questions 200
Sections 4
Negative Marking 0.5
Level Moderate

Click here to check Expected SSC CHSL Cut Off 

SSC CHSL Questions Asked on 7th Jan 2017 : Aptitude

1. The LCM of two numbers is 2900% more than their HCF and sum of LCM and HCF of two number is 310. If one of the number is 20, find the other number?

Ans. 150.

2. In 40 L mixture of milk and water, the ratio of milk to water is 7:1.In order to make the ratio of milk and water 3:1,the quantity of water (in liters) that should be added to the mixture will be

Ans. 6 2/3.

3. Three persons walk from place A to place B. their speed are in the ratio 4 : 3 :5. The ratio f the times taken by them to reach B will be

Ans. 15:20:12.

4. The average age of a woman and her daughter is 21 yr. The ratio of their ages is 5 : 1 respectively. What will be the ratio of their ages after 5 yr ?

Ans. 10 : 3.

5. Find the value of for which the distance between the points and is 10 units.

Ans. -9,3.

We will be updating all SSC CHSL Questions Asked on 7th Jan 2017 in Aptitude Section shortly.

SSC CHSL Questions Asked on 7th Jan 2017 : GK

  • Nobel in economics given for which theory?

Ans. Contract Theory.

  • Bhavani dam is located in which state?

Ans. Tamil Nadu.

  • UNICEF Goodwill Ambassador

Ans. Priyanka Chopra.

We will be updating all SSC CHSL Questions Asked on 7th Jan 2017 in GK Section shortly.

SSC CHSL Questions Asked on 7th Jan 2017 : Reasoning

1. In each of the following questions, select the related letter/word/number from the given alternatives.
BEHK : PSVY : : ADGJ : ?

Ans. MPSV.

2. In each of the following questions, select the related word/letters /number from the given alternatives.
49 : 216 : : 36 : ?

Ans. 125.

3. There are five friends-Satish, Kishore, Mohan, Anil and Rajesh. Mohan is the tallest. Satish is shorter than Kishore but taller than Rajesh. Anil is little shorter than Kishore but little taller than Satish. Who is taller than Rajesh but shorter than Anil?

Ans. Satish.

4. From the given alternative words, select the words which cannot be formed using the letters of the given word.
INCONVENIENCE?

Ans. CONSCIENCE.

5. If DEAN is written as NOKX, how NEED be written in that code?

Ans.  XOON.

We will be updating all SSC CHSL Questions Asked on 7th Jan 2017 in Reasoning Section shortly.

SSC CHSL Questions Asked on 7th Jan 2017: English

1. America was _________ by Columbus.

Ans. discovered.

2. He shows great ability _________ Mathematics.

Ans. In.

3. The boys ______whom I was playing are all my good friends.

Ans. with.

4. ___________ can be no excuses this time, students.

Ans. There.

5. Octopuses are mostly shy and _____ harmless to human beings.

Ans. Generally.

We will be updating all SSC CHSL Questions Asked on 7th Jan 2017 in English Section shortly.

Friends, this is it for SSC CHSL Questions Asked on 7th Jan 2017. We will be updating SSC CHSL Questions Asked on 7th Jan 2017 and all other days soon.

Important Update: Some of these questions have come directly from our SSC CHSL Preparation Best Book.

A comprehensive book specially developed for the candidates of SSC CHSL Exam

  • Includes Study Material.
  • Previous Years Papers (Solved)
  • Mock Tests (Solved).
  • 2 Free Online Tests.
  • Detailed Explanatory Answers.

Click here to buy this Book for  Rs. 292/- ONLY 

Copies available till stocks last. Don’t delay else your competitors will buy before you.

YOU WILL BE GLAD TO KNOW THAT AROUND 25% QUESTION ASKED IN THE SSC CHSL 2017 WERE FROM OUR MOCK TESTS

Books to Prepare for SSC CHSL

Subject Link To Buy
Reasoning Click Here
General English. Click Here
General Awareness Click Here
Quantitative Aptitude Click Here