IPPB Exam 2017 : Most Important Questions for All The Sections

2
17326
IPPB Important Questions

IPPB Important Questions for All The Sections.

IPPB Exam Preparation Plan and Books to Refer

IPPB Important Questions

  • IPPB Exam will be conducted in the coming month. By now you have studied a lot. Now it is time to go through IPPB Important Questions.  
  • These IPPB Important Questions are designed by our Team of Experts that includes Previous Year Banking Toppers of IBPS, SBI and RBI.
RECOMMENDED: How to Avoid Losing Marks in Negative Marking in IPPB Exam
  • There is a high chance that out of these IPPB Important Questions  , you may get same or similar questions in the Exam.
  • These IPPB Important Questions  are a must for all the serious aspirants.
DOWNLOAD HERE YOUR IPPB ADMIT CARDS FOR JMGS SCALE I OFFICER EXAM

IPPB Important Questions as per the IPPB Exam Pattern

Before going to IPPB Important Questions, let us have a look at the IPPB Exam Pattern for Scale 1 Officer Prelims Exam:
Sr. No Name of the section Number of questions Maximum Marks Duration
1 Reasoning Ability. 35 35 1 hour
2 English Language. 30 30
3 Quantitative Aptitude. 35 35
Total 100 100

 

Click here to enroll for Our Specially Designed IPPB Scale 1 Officer Test Series 

IPPB Important Questions for Reasoning Section:

  • Here are some IPPB Important Questions for Reasoning Section:

In a certain code language some words are written in coded form which are given below:

‘Every Day New Views’ is written as ‘CA TA PA LA’
‘Day and Night Views’
is written as ‘SA PA NA CA’
‘Views are Every Night’
is written as ‘SA LA BA PA’
‘Night and New change’
is written as ‘DA TA NA SA’
‘change are bad Day’
is written as ‘CA UA BA DA’

1.What is the code for ‘bad’?
A. CA
B. BA
C. DA
D. UA
E. None of these
2.
What is the code for ‘Day’?
A. TA
B. LA
C. CA
D. NA
E. None of these
3.
What is the code for ‘Views’?
A. SA
B. PA
C. LA
D. BA
E. None of these
4.
What is the code for ‘New’?
A. DA
B. SA
C. NA
D. TA
E. None of these
5.
What is the code for ‘change’?
A. DA
B. CA
C. UA
D. NA
E. None of these
6.
Raju said “Yesterday, I defeated my mother’s husband’s brother’s wife’s brother in gamble” To whom did Raju defeat yesterday ?
A. Uncle
B. Brother
C. Nephew
D. Father
Study the following information carefully and answer the questions given below.

8 friends M, N, B, H, T, K, P and Y are sitting around a circular table in which, B is second left of P, who is between H and T. Y is opposite of P; K is third left of B and N is between T and K.
7.Who is third right of Y?
A. B
B. H
C. P
D. N
E. None of these
8.Who is opposite to T?
A. M
B. K
C. Y
D. B
E. None of these
9. Who is between M and K?
A. Y
B. P
C. H
D. T
E. None of these
10.Who is second left of K?
A. M
B. Y
C. B
D. T
E. None of these

Answers for IPPB Important Questions for Reasoning Section:

  1. D
  2. C
  3. B
  4. D
  5. A
  6. A
  7. B
  8. A
  9. A
  10. D

IPPB Important Questions for English Section:

Here are some IPPB Important Questions for English Section:

 Error Spotting 
1. The valley lied quiet and peaceful in the spring season.
A. lied with quiet and peace
B. lay quiet and peaceful
C. lied quietly and peacefully
D. lay as quiet and peaceful
E. No correction required
2.All along the journey he remained with me.
A. Throughout the entire journey
B. During the end of the journey
C. All along in the journey
D. All through the journey
E. No correction required
3.It will take twenty minutes to walk across the valley.
A. walk over
B. walk into
C. walk through
D. walk between
E. No correction required
4.He is an unusual fellow.
A. an must have
B. an apparent
C. a mostly unusual
D. most unusual
E. No correction required
5.The brilliant are not always the same like the intelligent.
A. as like the intelligent
B. as the intelligent
C. like intelligent
D. such as intelligent
E. No correction required
Fill in the Blanks:
6.Every ______ tradition has used the human voice as a vehicle to __________ a personal or community vow.
A. single, approach
B. unique, wish
C. sacred, express
D. simple, question
E. wish, unique
7.The ________ of such music is not so much to ________ one’s basic faith and to strengthen it.
A. affect, accept
B. effect, transcend
C. result, divert
D. concept, hide
E. affected, divert
8.The huge crowd that spiritual leaders attract from religions are _______ to a new millennial trend of cross-cultural _______
A. defy, mechanism
B. hints, religion
C. point, ethics
D. testify, spiritualism
E. sharp, religious
9.What is worrying the millennium _______ at present is the _________ of a suitable name for the present millennium.
A. enthusiasts, absence
B. aspirants, crisis
C. lovers, formation
D. mongers, death
E. aspirants, death
10.The ultimate __________ of the Indian drug Industry depends on research and break through _________.
A. step, ideas
B. technology, system
C. survival, Innovations
D. goal, speed
Answers for IPPB Important Questions for Reasoning Section:
  1. B
  2. D
  3. C
  4. E
  5. B
  6. C
  7. B
  8. D
  9. A
  10. C

Click here to get more IPPB Important Questions 

IPPB Important Questions for Quantitative Aptitude Section:

Here are some IPPB Important Questions for Quantitative Aptitude Section:

1.The height of a room is 116116 of the sum of length and breadth and the cost of painting its walls at the rate of 50 paise per m2. is Rs. 400. Find its height?
A. 16 m.
B. 10 m.
C. 25m.
D. 5 m.
2.The total cost of making 7 metre wide garden around a circular plot with radius 14 metres is Rs. 6888. What would be the total cost of making a square garden with side equal to 17 metres at the same rate? (approx)
A. Rs. 2600
B. Rs. 3600
C. Rs. 3400
D. Rs. 3500
E. Rs. 3200
3.In a test consisting of 80 questions carrying one mark each , Arpita answers 65% of the first 40 questions
correctly. What percent of the other 40 questions must be done correctly to score 75 % of the whole test ?
A. 60
B. 80
C. 75
D. 40
E. None of these
4.The population of a village is 10000. After one year the total population will be 11200. What is the percent increase in the population?
A. 18%
B. 7%
C. 12%
D. 19%
E. None of these
5.Baniya sells two tupes of tea viz. Desi Chai and Videshi hai. He sells Desi Chai at Rs. 18 per kg and incurs a loss of 10% whereas on selling the Videshi Chai at Rs. 30 per kg, he gains 20%. In what proportion should the Desi Chai and Videshi Chai be mixed such that he can gain a profit of 25% be selling the mixture at Rs. 27.5 per kg ?
A. 3 : 2
B. 2 : 3
C. 2 : 5
D. 3 : 5
E. 5:3
6.What profit/loss percent did Ravi earn if he purchased an item of Rs.5, 600/- and sold it at three-fourth of its cost price?
A. Loss of 20 percent
B. Gain of 25 percent
C. Neither gain nor loss
D. Loss of 15 percent
E. None of these
7.When an amount was distributed equally among twelve boys, each of them got Rs. 60 more than the amount received by each boy when the same amount was distributed equally to 20 boys. What is the amount?
A. Rs. 1440
B. Rs. 1600
C. Rs. 1800
D. Rs. 2000
E. None of these
8.If the ratio of the altitudes of two triangles he 3 : 4 and the ratio of their corresponding areas be 4 : 3, then the ratio of their corresponding lengths of bases is
A. 1 : 2
B. 2 : 1
C. 1 : 1
D. 16 : 9
9.A and B together can complete a work in 12 days. A alone can complete in 20 days. If B does the work only half a day daily, then in how many days A and B together will complete the work?
A. 10 days
B. 20 days
C. 11 days
D. 15 days
E. 25 days
10.If Ram and Raman can do a job in 10 days and 15 days independently, how many days would they take to complete the same job working simultaneously?
A. 5days
B. 6 days
C. 7 days
D. 8 days
E. None of these

Answers for IPPB Important Questions for Reasoning Section:

  1. D
  2. A
  3. E
  4. C
  5. A
  6. E
  7. C
  8. D
  9. D
  10. B

Click here to get more IPPB Important Questions 

Why You should attempt IPPB Important Questions:

These IPPB Important Questions have been designed by Previou Year Banking Toppers.

  • The Biggest Advantage of going through these IPPB Important Questions is that there is a high chance that you may get same or similar questions in the Exam.
  • If you are serious for your preparation, you must go through these IPPB Important Questions.
  • We will be uploading more IPPB Important Questions. So bookmark this page.

Friends this is it from our side regarding IPPB Important Questions. If you have any query about IPPB Important Questions or if you want to ask any specific question regarding IPPB Important Questions, feel free to ask us in the comments below.

RECOMMENDED: How to Avoid Losing Marks in Negative Marking in IPPB Exam